Inlagda päron
Jag har aldrig konserverat mat förut men Julie gör det ganska ofta så jag sa att jag ville testa att göra inlagda päron. De har ett päronträd här på tomten som börjar bli tomt så det var verkligen i sista minuten. Gjorde bara tre glasburkar. Riktigt enkelt och gott! Krista älskar inlagda päron så en kruka är redan borta...
1. Skala och rensa päronen
2. Se till att de inte blir bruna (använde något pulver)
3. Dela upp päronen på burkar (ej för fullt)
4. Häll den varma lagen på päronen (socker och vatten)
5. Låt stå i kokande vatten 15 minuter
6. Ta upp burkarna, låt svalna och hoppas på att de har slutit sig!
Imorgon ska jag försöka baka en äppelkaka efter ett recept jag hittat på internet! (Känns som att detta matinlägg åtminstone kan uppskattas av Ing-marie Johansson)
Idag har jag mest tagit det lugnt (gjorde päronen i förrgår). Skypat med mina päron, (hehe) + Leo! De träffade Krista genom camen ! Imorgon bär det av till bergen för boskapsfösning igen. Vi stannar till åtminstone lördag! Kommer bli awesome!
Ha ha, du är för rolig! Men jag uppskattade ditt inlägg. Vad duktigt av dig att prova på att göra inlagda päron. Och äppelkakan, blev den bra? Jag har fått för mig att jag ska sticka en halsduk eller en pippimössa i vinter. Du har väl en egengjord halsduk om jag inte minns fel. Jag ska försöka få Rebecca också att göra det. Det hänger en svart höstjacka här hos oss (av filtmaterial med knappar). Är den din tro? Ha det bra! Kram